Resedagbok 10: Chride & Atlanta

Har just kommit tillbaka från Atlanta efter ett långt veckoslut i lite sydligare breddgrader. Resan ner dit samt denna sida gav mig en mycket konkretare ide om hur mycket golfströmmen inverkar på klimatet i Europa. Då man kommer till toronto så känns vädret ganska likt Helsingfors, kanske lite kallare. Detta fick mig ganska snabbt att tänka på nordamerika som att “toronto är helsingfors/finland och då atlanta är 2h söderut med flyg så är det ungefär polen/vitryssland, eller något liknande”. Fastän jag nog objektivt visste att det inte riktigt är såhär så insåg jag det ordentligt först från kartan som finns på sidan jag länkade. Toronto ligger på ungefär samma breddgrader som mitten av Italien, och Atlanta på samma bredgrader som Israel. Måst alltså vara helt skitkallt i typ yellowknife som ligger på samma breddgrader som Oslo. Slutsatsen som man måst ta är att vi måst sluta säga att Finland är ett kallt land. Med tanke på breddgraderna som Finland ligger på är det egentligen ett varmt land. Ett annat sätt att se på saken är, att om Finland skulle vara på samma breddgrader på södra halvklotet, skulle största delen av landet ligga på sydpolen.

Nojaa, tillbaka till pointen :). Efter musikalen på onsdag fortsatte vi på torsdagen med mer vegan restauranger, den här gången med Hogtown Vegan, en restaurang som vi hade sett ren med Lasse men inte hade testat då. Restaurangen var igen en positiv upplevelse, vi konstatera att det kan vara en av de första gångerna som Chride beställt en större portion på en restaurang än jag. Det var så pass mycket mat att vi bestämde oss för att skippa Harry Potter impron och istället fara tillbaka till Blood Brothers (ölbryggeri) för att prova om Chride skulle gilla ölen som de hade. Av fyra smakprov var hon villig att dricka alla och tyckte om två, skulle ta det som en succee. Vi tog igen bristen på humor dagen efter genom att fara till samma komediklubb för att se på good news toronto istället. Det handlade om en late night show blandat med lite mer proffs komiker än dom vi såg med Lasse och Emppu, riktigt rolig show tyckte vi båda. På lördagen regnade det hela dagen så vi bestämde oss för att chilla i lägenheten och spela Baba is You tills det var dags att ta sig till flygfältet för att ta avsked.

Så som i Melbourne så var det inte värst roligt att ta avsked av Chride, så likasom i Melbourne had jag planerat in en kort “inception” resa, denna gång till Atlanta för att hälsa på familjen som mamma var på utbyte till i slutet av 70-talet. Då mammas “amerikapappa” nuförtiden är lite för gammal för att ta hand om gäster så bodde jag istället hon hennes “amerikasyster”. Jag anlände på torsdagen utan att ha destumer förväntningar på vad vi skulle göra. Som redan diskuterat så var sommaren betydligt längre i Atlanta, det var över 25 grader varmt varje dag jag var där (något som amerikanerna tyckte var “lite svalt”). Jag var glad över att Chride hade hämtat vårjackan + skorna, tror jag skulle ha sett lite löjlig ut i vinterskor.  Största delen av resan gick ut på att äta middag med familjens olika barn (25->29 åriga barn) och lära känna dom. Mina värdar var löjligt gästvänliga, jag behövde inte oroa mig om just något.

Mera beskrivningar av vad jag gjorde i Atlanta får ni läsa om i resedagbokens avslutning nästa vecka! Lite kvar det går!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s