Resedagbok 7: Våren kommer

Första inlägget på länge då jag borde skriva om något annat än Lasses och Emppus besök. Hur gör man sånt? Tack ännu till er båda! Veckan ni var här är enkelt resans höjdpunkt hittills.

Nu är det redan “märkbart” över halva resan och det börjar bli vår. Vänstra sidan av featured fotot på detta inlägg är taget 3 dar efter att Emppu och Lasse for, den högra är tagen idag.  Börjar inse att bara ha med vinterjacka och vinterskor knappast är helt optimalt. Måste be Chride hämta vårkläder eller alternativt köpa nya så småningom.

De senaste tre veckorna har det inte hänt jätte mycket. Idéerna vi har diskuterat på jobbet har hittills inte fungerat riktigt bra. Detta är lite frustrerande, men det hör väl till ibland då man gör forskning. Jag har också insett att det är jättesvårt att “forska på distans”. Har försökt jobba med både folk i H:fors och i Melbourne, men ingendera har funkat sådär jätte bra.

Förutom jobb så har veckodagarna närmast gått åt till klättring. Har lärt känna 3 olika människor som jag klättrar med någorlunda reguljärt, plus några till som brukar fråga mig då deras normala klättrings kompisar inte kan komma. Alla tre är olika och ganska intressanta människor att prata med, allt från en designstuderande som drar paddlingskurser för barn till en akupunktör som också gör podcasts. Jag gillar faktiskt den sociala aspekten av klättring, det ät en lätt ursäkt för att träffa olika typer av människor och därmed vidga ens vyer. Dessutom så är det väl inte helt fel att motionera lite mer än vad jag vanligen har gjort, speciellt som det andra jag huvudsakligen underhållit med mig under veckorna är playstationen som Lasse och Emppu hämta åt mig ;).

Förutom klättring och jobb så har jag använt mig av meetup och stubhub för att hitta på saker att göra under veckosluten. Ett par veckor sen var jag och se på Ellen DeGeneres på samma arena som vi såg NHL på med Lasse och Emppu. Fast det var en liten del av mig som hade hoppats på att det handlar om stand up, så var den en större del av mig som insåg att då biljetterna bara kostade 10e så var det knappast så. Istället så handlade det om en 2 timmars evenemang med intervju om hennes karriär och senaste netflix special. Dessutom så uppträdde något bänd (som jag försökte hitta namnet på i efterhand med klara inte av det) som lämppäre. Bändet var riktigt bra, höjdpunkten var kanske deras Bohemian Rhapsody med eventuellt den bästa live versionen av “orkesterdelen” av sången som jag någonsin hört (fast i ärlighetens namn så kan det även vara den enda live versionen jag hört). Själva intervjun var också intressant.  Jag respekterar Ellen för hur hon använt sin status som kändis för att förbättra synligheten och förhoppningsvis även ställningen av sexuella minoriteter och tyckte att interjuven lyfte fram det arbetet bra.

Förra veckan var jag på en meetup, en hike i Tommy Thompson Park med ca 10 andra 20-35 åringar. Det handlar alltså om en naturpark som ligger på en ö ca 30 min från var jag bor. Fast det var lite tidigt på året för att på riktigt uppleva naturen, så var det i.a.f. helt kul att komma ut till vattnet och träffa lite nya människor. Dessutom så blir det säkert lättare att fara på meetups med samma grupp i framtiden. Efter hiken var vi på kebab, första kebaben i nordamerika för mig.

Nästa vecka kommer Chride! På agendan finns åtm. en cocktailkurs samt en Harry Potter impro show. Detta får ni höra om i kommande inlägg! Tack fortsättningsvis till alla mina läsare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s