Resedagbok 5: Slott, öl och dinosaurier

Lite på en månad i Toronto. Som jag förväntade mig så har det inte hänt helt massor intressant att skriva om under förra veckan. Därmed tänkte jag skriva några posts till (inklusive denna) om veckan med Emppu och Lasse, sen en om allt som hänt här emellan. Efter det är resten av resan rätt så färdig planerad. Först kommer Chride på besök för en vecka, sen far jag till Atlanta för ett långt veckoslut. Slutligen tänkte min mamma också komma på besök och kanske t.o.m. Hedd. Men nu alltså mer om påhitten med Lasse och Emppu.

På måndagen var det “family day”, med andra ord behövde jag inte känna mig dålig för att jobba lite mindre. Vi skaffa “turistpass” för att se 5 olika  attraktioner, varav CN tornet och akvariet på söndag var 2. Det som stod i tur på måndag var Casa Loma, nordamerikas enda slott, kanske bättre känt som Xavier’s school for gifted youngsters. Vi gick på self-guided tour och lärde oss om hur slottet kom till p.g.a. att Sir Henry Pellatt, en miljonär från början av 1900 talet ville ha ett slott. Allt gick bra tills pengarna tog slut och han tvingades flytta ut, efter vilket slottet har fungerat som lite det ena med det femte, för tillfället som en turistattraktion som man också kan boka för privattillställningar (om man råkar vara rik :)).

Vi lärde oss också om möjligheten att gå på escape room på slottet om kvällarna, en chans vi nappade på dagen efter. Escape roomen var annorlunda än någon jag tidigare varit på eftersom den hade skådespelare, t.o.m. ganska bra skådespelare som en del av rummet. Vi var på ett med förbudslagstema. Ungefär 2/3 av tiden var vi på tre man hand vilket var ganska coolt. Sista tredjedelen var vi i en större  grupp på ca 15 människor. Då blev det lite skrikigt och det var svårt att komma med bra förslag. Men i det stora hela var det nog häftigt.

Efter Casa Loma tog vi en Uber till ett av mikrobryggerierna som jag var på min tour under andra veckan. Efter att ha smakat så gott som alla ölar de hade (note åt mamma och chride: små stop av alla som vi delade på) så började vi fundera på något ställe att äta på. Dock så visade sig, att family day gjorde detta svårare än vi först tänkte oss. Både cocktail baren, och restaurangen vi först hade tänkt på var stängda. Sist och slutligen så hittade vi ett trevligt pizza ställe, ett spännande (och dyrt) tequila ställe för efterrätt och en amatörkomedi show för att avsluta kvällen med. Maten och tequilan var goda, komedin var… amatörkomedi, men vissa av de som uppträdde var nog roliga också ;).

Dagen efter så var det dags för den sista attraktionen på våra turistpass, royal ontario museum. Jämfört med det andra attraktionerna var denna kanske inte riktigt lika spännande, men nog var det ju jättestort. Det enskilt häftigaste var säkert alla dinosaurier vi såg. Förutom det så fanns det just inget speciellt att skriva om, alla ni som har varit på (stora) museum nångång kan säkert tänka er hur det var.

Efter museet var vi och äta på en närliggande pub, efter det på det redan nämnda escape rummet.  På vägen dit var även första (och enda) gången som vi hade problem med uber i form av att en kusk avboka oss (min rating är nog fortfarande på 5.0 för den som bryr sig). Det var inte ett stort problem, nästa kusk kom 4 minuter senare, men det var enda exemplet av när uber inte fungerade som det skall. Nu om det ännu skulle bli lite billigare att använda, speciellt för bara 1 person.

Nästa gång får ni höra om mer ishockey och eventuellt vår resa till Niagara falls! Innan bilderna som vi själva tog så länkar jag det enda fotot från escape roomen som vi har. Lyckades hitta den från instagram, är jag ung nu?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s