Resedagbok 4: Besök från Finland

Nu är det ca 4h sen som Lasse och Emppu hoppa på en Uber till flygfältet, om allt har gått som det skall så är det nu påväg mot Reykjavik för att sen fortsätta till Helsingfors. Den gångna veckan har varit mycket händelserik och jättekul, tillräckligt kul och händelserik för att täcka åtm. 2 veckor av blogg posts, kanske 3, beroende på hur mycket annat än jobb (vilket jag inte gjorde värst mycket av under denna vecka) jag hinner med under de kommande veckorna. Tack åter igen till Lasse och Emppu, det var jättekul!

Som nämnt förra veckan så kom mina gäster på lördag kväll. Inte oväntat så kunde man märka en del jetlag efter resandet, så det enda vi gjorde då var gå ut på en pizza till ett närliggande italian-american pizza ställe. Var helt god mat och trevlig service. Var även typ andra gången jag var inne på en restaurang här i Toronto. Det blev lite diskussion om drickskulturen i nordamerika. Själv tycker jag att den förklaringen till drickskulturen som ges är någolunda vettig, dvs. att det borde öka på kvaliteten av servicen. Dock är jag lite skeptisk över huruvida tippning egentligen används som en ursäkt för arbetsgivarna att inte betala tillräckligt med lön, vilket definitivt inte är bra eller rätt. Enligt min bästa uppfattning (läs: wikipedia och the government of ontario) så verkar lagen i Toronto kräva att arbetsgivaren betalar min ~9€ i timmen utan dricks då lagen i USA oftast endast kräver att arbetsgivaren betalar tillräckligt för en arbetare att uppnå en minimilön medräknat dricksen. Baserat på detta så kan det ju hända, att tippkulturen är lite bättre implementerad här än i USA, men detta är väldigt snabbt undersökt och jag är definitivt inte säker.

På söndag var det dags för veckans turistipläjäys. Vi började dagen med ett besök till CN Tower, ett 450 meter hög torn som syns lite överallt i Toronto. Inte så mycket annat att berätta om det än att… nog var det ju högt. Fanns även en annan “attraktion” i tornet som vi inte testade på p.g.a. diverse orsaker (främst vädret), men jag blev lite intresserad och kommer kanske att återkomma till det senare på våren.

Efter tornet var vi på lunch och sedan till Hockey Hall of Fame, ett rätt så stort museum om NHL och ishockey. Mitt eget intresse för ishockey skulle nog inte ha räckt för att besöka Hall of Famen, men jag är glad över att Lasse och Emppu gav en bra orsak för mig också att komma hit. Massor med bilder och pokaler varav jag inte riktigt greppa alla, men vi såg Kurris spelskjorta :).

Näst i tur på turistdan var Ripley’s Aquarium. Vi såg många små fiskar och lite stora fiskar. Sällskapets favorit var jättesköldpaddorna som simmade runt med hajarna i största basängen. Helt kul ställe att besöka, men om mina kommande gäster inte absolut insisterar så kommer jag knappast att komma tillbaka hit.

Efter akvariet avslutades kvällen på ett lokalt bryggeri med mat och öl och början på “emppu dricker öl” bilder som uppkom som en följd av att hon oftast satt på andra sidan bordet och därmed i vägen för kameran då öltastningsbrickorna serverades. Efter morgonens undersökningar av priser hade vi kommit fram till att Uber är ca 300 gånger snabbare och endast minimalt dyrare än lokaltrafiken för 3 människor att röra sig i Toronto med, så vi avslutade kvällen med en Uber hem till min lägenhet för att sova bort resten av jetlaggen.

Jag tänkte skära av storyn där denna gång, detta inlägg täckte inte hemskt många dagar, men söndagen var kanske den av dagarna som vi gjorde mest olika saker på. Nästa gång får ni höra om slottsbesök och mer ishockey. Vem vet, kanske det också händer något intressant under veckan också. Tack fortsättningsvis åt alla som läser!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s