Resedagbok 5: Utanför Melbourne

Halva tiden på andra sidan jorden är nu över. Kan inte påstå att tiden skulle ha gått speciellt snabbt eller långsamt. Jag har definitivt inte tråkigt, men det känns nog som om det börjar vara en lång tid sen jag for från Helsingfors.

Den här veckan var troligtvis den roligaste veckan hittills under resan, jag arbeta lite (mycket) mindre än vanligt för att kunna umgås med Chride så mycket som möjligt. Dock så började veckan istället med min anda “date” med Fannys pappa på måndagen. Han hade nämligen lovat låna både bil för onsdag-torsdag samt campingsaker för uppkommande campingresan. Dessutom bjöd han på mat under båda gångerna som vi träffats för att diskutera detaljerna. Definitivt mycket mer generöst än vad jag förvänta mig, jag är mycket tacksam!

På tisdagen var vi och äta till Naked For Satan. Jag hade inte varit dit själv, men fåt rekommendationer av flatmates i  stil med “lite dyrt men super bra utsikt”. Det visade sig att kommentarerna om utsikten stämde och “lite dyr” betyder “ca finsk restaurangpris”. I allmänhet är att äta ute i Melbourne lite förmånligare än i Finland, men inte jättebilligt. En biff eller dagens fisk på en ganska trevlig restaurang kostar ca 20€ o för en 10a får man ganska bra asiatisk mat.

Onsdag-Torsdag var det dags sen för “veckans höjdpunkt”. Vi åkte iväg på onsdag eftermiddag mot Mornington Peninsula med Fannys pappas bil. Första gången någonsin som jag körde i vänstertrafik och dessutom med en manuellt växlad bil. Vetenskapsmannen i mig tyckte om att analysera vad exakt det var som var svårt med vänstertrafik + manuella växlar. Det kanske enskilt svåraste var att träna musklerna till att blinka med högra handen, det var fler än en gång som jag slog på vindrutetorkarna då jag mena blinka. I stora drag var det dock inga problem med körande, märkte dock att hastighetsbegränsningarna här borta är jättehöga. Det fanns väldigt många vägar där jag helt enkelt inte vågade köra enligt hastighetsbegränsningen, något som händer ganska sällan i Finland. På onsdagen körde vi ganska rakt till Mornington, sökte upp vår AirBnB och for sen och äta på lokala seafood stället. Det var på vägen hem från den middagen som vi bestämde oss att ordna bröllop på sensommarn/tidiga hösten 2020. Jag tänkte inte använda den här plattformen till att diskutera förlovningen destumer. Kan dock nämna att de (tillfälliga) ringarna som syns på bilden på fb har Star Wars tema. Den mest intresserade läsaren kan fundera på vad det står på min ring om det står “I love you” på Chrides.

Torsdagen spenderade vi med att undersöka Mornington i mer detalj. Vi var till Arthur Seat, en naturpark med en gondola hiss som man kunde ta upp på berget. Där såg vi bl.a. en massa fåglar samt några kengurun. Efter noggranna (och ofrivilliga) undersökningar av Addo kom det dock fram att jag inte lyckades få någon vettig bild av kenguruna :(, kanske Chride har en som jag kan sätta me senare.  Efter Arthurs var vi och äta på en vingård samt och utforska Sorento, staden/byn som ligger längst ut på udden. Mycket roligt att komma lite ut från stan och se andra områden, speciellt som Fannys pappa kom och mötte oss vid utkanterna av Melbourne så jag slapp köra riktigt i centrum av “storstan”.

På fredagen for Chride tillbaka mot Helsingfors, något som nu kanske inte direkt var sådär jättekul. Efter en timme eller så av #chrideavskedsblues så var det dock dags för nästa äventyr. Detta veckoslut är det nämligen Melbourne Cup, en jättestor hästtävling som så gott som alla i Melbourne firar på något sätt. Eftersom de flesta tar långt veckoslut så bestämde jag mig också att ta tillfället i akt och åka till Kyoto för att hälsa på Iris. För tillfället sitter jag på tåget från Osaka till Kyoto (och redigerar texten lite en dag senare på hostellet). Fastän detta inlägg tekniskt sätt bara täcker må->fre så får ni höra om Japan först nästa vecka, denna text är väl nämligen ganska lång ren. (Men lite sneak peeks kan det finnas bland bilderna!)

 

1 thought on “Resedagbok 5: Utanför Melbourne

  1. Pingback: Resedagbok 6: Kyoto | Jeremias Berg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s