Resedagbok 4: One down, one and a half to go

Första månaden i Melbourne är nu över och mittpunkten av hela resan närmar sig. Händelserna den här veckan går ganska naturligt att dela in i “dagarna före Chride” och “veckoslutet efter Chride”. Före Chrides ankomst på fredagen så hände det inte egentligen sådär värst mycket nytt. Jag förberedde och höll en till presentation om min egen forskning och jobbade på några artikelidéer. Den helt första idén vi hade fastna lite, men den nya verkar mer lovande.

På fredagsmorgonen landa Chride i Melbourne. Eftersom min airbnb lägenhet är lite trång för 5 människor så bor vi på hotell denna vecka, eller närmare sagt en tvåa i ett av höghusen i centrum. Lägenheten vi bor i är modernare än AirBnB:n och passar ganska bra att bo i om man är två, men jag skulle inte vilja bo här utan Chride.

På lördagen var vi till Pax, dvs. en av de största spelmässorna i världen. Det var definitivt en spännande upplevelse. För min del gick dagen ut på att gå runt, tränga sig bland folkmängderna och försöka se skymten av nya spel. Under tiden gick Chride på vettiga paneldiskussioner om  representationen av minoriteter i spel och annat dylikt. Fastän köerna för att spela något nytt var alla helt för långa, så var det ändå väldigt intressant att uppleva stämningen bland besökarna och förundra sig över satsningen på kostymerna. I slutet av dagen då köerna blivit lite kortare så kom vi åt att testa en switch och Pokken tournament (dvs. Tekken med Pokemon). Kan nog definitivt rekommendera Pax åt vem som helst som är intresserad av spel. Efter Pax gick vi en stund på min flatmates 30 årsfest och small talka med massor av olika typers läkare. Festen var trevlig, men p.g.a. en inkommande tidig morgon så stack vi iväg rätt så tidigt.

Igår (söndag) började Chrides konferens med en public event där vem som helst fick komma och se på hennes (och de andras) submissions. Tydligen så var Chrides spel ett av de få som folk kontinuerligt kom och pröva på under hela dagen, speciellt ca 10 åriga barn och deras föräldrar/morföräldrar. På kvällen for vi till St. Kilda för besöka pingvinerna.  För den som inte vet så bor den en stor koloni av dvärgpingviner ca 30 minuter från Melbournes centrum. Varje kväll kommer de in från sina jaktresor ute på havet för att mata ungarna. Att besöka kolonin är en rätt så populär turistattraktion. Biologerna som håller koll på turisterna pratade om tusentals besökare per kväll under sommaren. Det borde dock nämnas här att  80 procent av kolonin är avstängd från allmänheten och pingvinerna kan när som helst flytta sig från “turistsidan” till den lugna sidan. Sammanlagt såg vi allt från små pingvinungar som ramla ner för stenarna till äldre pingviner som… gjorde fler små pingviner. Allt som allt, en mycket lyckad kväll!

Tack vare Fannys pappas generositet så skall vi den här veckan  på en dagsresa till Mournington och Sorrento. Efter att Chride far hem på fredan så bär det för min del av till Kyoto för att träffa Iris och tydligen Fredi och Jesper också. Detta får ni höra om nästa vecka.

P.S jag har inte fått Chrides bilder ännu, kan alltså hända att det kommer några fler bilder till denna post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s