Resedagbok 3: Sommaren börjar

Tredje veckan i Australien är så gott som över. Under veckan har jag märkt en viss vårfiilis på universitetet och runt omkring i stan. Åt min europeiska hjärna var det svårare än det borde vara att inse att studieåret här faktiskt håller på att ta slut. Första gången klarnade detta för mig på onsdag då vi var på lunch till en “Farmers market” vid universitet och någon sa att marketen skulle ta paus under sommarlovet, dvs. ända tills februari. Ganska synd eftersom maten var ganska god och det fanns en massa annat intressant som man skulle kunna bekanta sig med. Förutom första och sista besöket till farmers marketen innehåll veckan också andra tecken på den inkommande sommaren, på fredagen bjöd fakulteten på “end of year cocktails”. Tekniskt sett så tror jag att det handlade om ett tack åt föreläsare och andra som undervisat, men ingen verkade minda att jag var där :). Läsårets slut här fick mig att fundera på att jag på sätt och vis lever i en rytm som är olik till både Finland och Australien. O ena sidan så känns det definitivt inte som om läsåret “borde” vara slut, det var ju bara en dryg månad sen det var gulisintagning. O andra sidan så är det ju ljust o ganska varmt, så inte känns det precis som om det vore november heller. Så inte vet jag egentligen vad det är, kanske bäst att inte fundera så noggrant.

Utöver onödiga funderingar kring våren så spenderade jag veckan med  ganska mycket jobb. På tisdagen höll jag en seminariepresentation på universitet om min egen forskning. Det var ca 20 människor i publiken, lite mera än jag tänkte mig. Jag tror presentationen gick ganska bra, det var någon som skickade e-mail åt mig och bad om att få träffa mig nästa vecka för att diskutera forsknings ideér. Dessutom var det många som kom o prata under cocktailerna på fredag. Skall hålla en till presentation på Monash nästa fredag, måst bara göra sliderna först.

Det var ganska långt det jag har att säga om händelserna denna vecka. Tänkte avsluta med att berätta om resten av mina flatmates som jag nu har träffat. Förutom klättrande white hat hackern så bor jag med 3 andra människor: en läkare som jobbar med aborginaler samt ett par varav ena också är läkare och den andra studerar. Har inte egentligen stiftat närmare bekantskap med någon av dem. Läkaren som jobbar med aborginaler dök upp på en lördag och stack iväg på en till resa under 24h senare. Paret kom tillbaka från sin semester på tisdag och åkte iväg på ett bröllop på onsdagen. Nu är de dock tillbaka så kanske jag lär känna dem under nästa vecka.

Nästa vecka kommer Chride till Melbourne! Vi skall bl.a. på PAX och förhoppningsvis också ta en dagsresa utanför stan (om Fannys pappa är snäll). Förutom det så skall jag under de kommande veckorna till Kyoto för att hälsa på Iris samt på en klättrings/camppingresa till Grampians. Allt detta får ni höra om i kommande inlägg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s