Resedagbok: Första veckan på andra sidan jorden

Innan jag for iväg på min resa var det en del av mina vänner som önska få se bilder och updates om hur resan går. Efter att ha funderat lite på hur jag skulle effektivast kunna dela med mig om upplevelserna på ett sätt som når de som är intresserade men inte behöver nå hela sociala median så bestämde jag mig för blogginlägg. Skall försöka skriva och lägga upp bilder ca 1 gång i veckan. Kommer att försöka hålla texterna ganska korta, vill man höra detaljer är det bara att fråga! Om man har berättelser från Finland så välkomnas dom också!

Nu är första veckan på andra sidan jorden över. Planet landade på tisdag morgon australiensisk tid. Min jetlaggade/trötta hjärna hade lyckats intala sig att addressen jag skulle till var 3 Eades Pl. så det blev lite fram och tillbaka yrande tills ovannämnda hjärnan gick med på att Eades Pl. inte har hus med udda siffror. Efter det dubbelkolla jag addressen, gick in i 6 Eades Pl. och hittade min säng. Jag bor på en övrevåning av en ganska stor lägenhet. Jag har en egen wc och en egen balkong. All in all, not too bad! Bor med 3 andra människor varav 2 e på semester. Han som inte är på semester är en “white hat hacker” som klättrar mycket. Stort emphasis på mycket; just nu känns det som att jag antingen kommer att bli jättebra på att klättra, eller sen typ dö innan jag kommer bort härifrån. Under veckan var jag en gång och bouldra, och en gång och top ropea, lyckades få två skavsår på högra handens lillfinger, mest p.g.a. man här måste säkra högerhänt, något mina händer inte är vana med.
Annars gick veckan åt till att bli bekant med omgivningen, ladda upp resekorte från ifjol, skaffa ett Australienskt sim kort, lösa ut arbetsrummets nyklar osv. Förutom det var jag på afterwork till en ölpub som Lasse hitta på untappd, till en biosalong som har tidsrest från 80-talet för att se en klättringsfilm, och på en bowling meetup. Under veckan hade jag t.o.m. tid o bli en del av en konstinstallation (se bilderna).

Nu börjar vecka två, planen är att jobba lite mer och testa en intressant idé som förhoppningsvis leder till publikationer. Dessutom blir det house warming party på lördag. Det får ni höra om nästa vecka!

 

 

 

2 thoughts on “Resedagbok: Första veckan på andra sidan jorden

 1. Joel

  Alltså det är en sak att de har jul mitt i sommaren, det lär ju ska vara svårt att ändra på har jag hört (och mänskligheten försöker ju som bäst sprida det fenomenet över hela jorden). Men att de diskriminerar vänsterhänta klättrare är bara för mycket! Jag väntar mej rapport på ditt deltagande i demonstrationer för de vänsterhäntas rätt, asap! Om det inte räcker till måste du lirka åt dej möjligheten att säkra rätt personer bara. Bästa utpressningsmetoden to date. Ta det fortsatt hårt men akta att du inte försträcker hela kroppen.

  Like

  Reply
  1. Jeremias Post author

   Hehe, fast jag håller med om att handism inte skall tillåtas under några som helst omständigheter, så vet jag inte om 2.5mån räcker för att ändra på fundamentala problem i samhället. Will try my best though! Det handlar alltså inte om vem man säkrar, men att om man toprepar så måst man använda en grigri som bara går att använda på ena sidan. Borde lösa sig med att hitta leadkompisat dock. Måst väl göra det till näst.

   Like

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s